04. Japas (Sushi – grill – bar) – Ermelo

Tijdens onze weekendtrip naar Ermelo, moesten we zorgen dat we ’s avonds ergens konden eten. Daar hadden we op voorhand niet over nagedacht en op Pasen iets vinden zou misschien niet simpel zijn. Google op de gsm open en dan zoeken maar. Mijn oog viel meteen op Japas. Voor zover ik iets kon zien op mijn kleine scherm, sprak de site en wat erop stond me meteen aan.

Ik had gelezen dat het een all – you – can – eatrestaurant is, waar je sushi – I like! :-p – en andere Japanse kleine gerechtjes kan eten. A volonté zelfs! Dat zag de hubby dan ook meteen zitten! We keken er beiden dan ook met volle goesting naar uit, om er ’s avonds te gaan eten. – Jam, Jam! Het water stroomde al bij wijze van spreken uit mijn mond. –

IMG_1742

De naam van het restaurant ‘Japas’ komt vanzelfsprekend voort vanuit het concept: ‘Japanse tapas’.

Dat het restaurant veel succes heeft, merkten we al bij binnenkomst. Er wordt op de website ook aangeraden om best op voorhand te reserveren. Met de mooie decoratie waan je je al meteen in Japan. We hadden ook het geluk om in een Japanese zitput te mogen zitten. – Oh yeah, this I like too! 🙂 –

De bediening was er top! We kregen meteen uitleg over hoe het concept werkte. Onze kelner had voor de uitleg onze drank al opgenomen en doorgegeven via zijn tablet. Terwijl hij de uitleg van het concept deed, kwam het drinken er al aan. Super toch? Je hebt 2,5 uur de tijd om je 5 rondes te vervolledigen. Ook de bediening tijdens de rondes ging supervlot! Gemiddeld hebben we onze sushi’s van een bepaalde ronde steeds binnen het halfuur gekregen. – Top! – 

Ook het drinken kwamen we niet te kort! De kelner kwam regelmatig – Wanneer bij iemand het drinken op was. – vragen of je nog iets te drinken wou. (Wel een slimme tactiek eigenlijk voor het drankgebruik op te voeren!)

Wat ik een enorm pluspunt vind, is dat je bij het reserveren kan aangeven wat je niet mag eten bv. bij melkallergie of een andere intolerantie, zodat men hier rekening mee kan houden. Ook op de kaart in het restaurant zelf, wordt dit vermeld! Dat ben ik tot nu toe nog niet bij andere restaurants zo expliciet tegengekomen.

Ik heb hier weer een aantal nieuwe sushi’s leren eten, die ik ervoor nog niet had geproefd. Bv. de sushi met krokante kip, de sushi met zalm, gesmolten mozzarella en krokante ui, enz. Top, top, top!

Wat zijn de spelregels bij ‘Japas’?

  • De all – you – can – eatformule bestaat uit 5 rondes.
  • Tijdens elke ronde mag je per persoon 4 items kiezen. Dit schrijf je op het formulier.
  • Alles op van je eerste ronde? Dan mag je opnieuw kiezen en dit invullen op het formulier.
  • Alle rondes gedaan of eerder genoeg? Dan mag je aan het dessertenbuffet beginnen.
IMG_1749
Chocoladeijs, mousse van bosvruchten en een mousse van chocolade.

Na drie rondes hebben we jammer genoeg reeds moeten opgeven. We vonden het hier superlekker en zouden hier zeker terugkomen, mocht het niet zo ver rijden zijn! Misschien dat we bij onze volgende trip, als we naar Nijkerk gaan, een bezoekje brengen aan het Japas – restaurant dat daar gelegen is.

Grtz!

Sarah

P.S. Hier kan je de menukaart terugvinden! Zoals je ziet, is er een erg uitgebreide keuze! Naast de menukaart kan je ook op de seizoenskaart een hoop terugvinden, waar je ook uit mag kiezen.

Japas-Menukaart-2016-web

Waar te vinden?

Harderwijkerweg 44 – 3852 AE Ermelo (Nederland)

www.japas.nu

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s