10. The new kid in town Schelle: ‘Sushi Town’

Wat is het ondertussen weer even geleden dat ik nog een blogpost typte! Niet dat ik helemaal ben weggeweest, want de afgelopen weken maakte ik reeds verschillende vlogs! Hierin ben ik nog steeds een beetje mijn weg aan het zoeken, maar ik word er steeds handiger in en krijg het steeds meer onder de knie om vlot te editen achteraf.

Maar genoeg daarover… Daar wil ik het in deze blogpost verder niet over hebben!

Waar ik het in deze post dan wel over wil hebben, is het nieuwe sushirestaurant ‘Sushitown’ in Schelle. Sinds enkele maanden is er eindelijk voor de inwoners in Niel en de omliggende gemeenten een sushirestaurantje waar je ook bij kan bestellen om te laten leveren of af te halen. Dat was iets dat echt nog ontbrak in deze buurt. Toch zeker voor de sushiliefhebbers! 🙂 – Ik ben alleszins heel blij! –

De eerste keer hebben we via de website een bestelling geplaatst en gekozen om de sushi te laten leveren. Dit was 1 of 2 weken nadat het restaurant geopend was, geloof ik. Ik moet zeggen dat die eerste keer wel een serieuze domper was! De levering verliep al niet vlot. – En voor iemand dat honger heeft, drukt dat al meteen een negatieve stempel op de verwachtingen. 

We hadden op voorhand via de website aangegeven om hoe laat we wilden dat onze bestelling geleverd werd. Een uur later – Ja, ik weet het, ik heb veel geduld! :-p – was er nog steeds geen bestelling en hebben we maar gebeld naar het restaurant zelf. Ze waren wel heel vriendelijk aan de telefoon en lieten weten dat ze zelf de bezorger ook niet konden bereiken. Nog geen minuut nadat ik mijn gsm had neergelegd werd er aangebeld en was onze sushi daar! – Gelukkig dat sushi koud gegeten wordt, ander eten had allang niet meer warm geweest! – De bezorger had wat problemen gehad om alle leveradressen te vinden, waardoor het langer duurde. – Ik hoop voor hem en het restaurant, dat dit een pijnpunt is dat na verloop van tijd verdwijnt. Dat dit gewoon is, omdat het nog wat zoeken is.

Enfin, we hadden eindelijk onze sushi! Eerlijk gezegd vond ik deze er niet ‘wauw’ uitzien! En omdat we ondertussen al op verschillende plekken sushi hebben geproefd, verwachtten we wel iets deftig! Misschien lag het aan het feit dat de sushi zo laat geleverd was – Het was toen ook best wel een warme dag! -, maar op dat moment kon het restaurant me niet overtuigen! Dat vond ik best wel heel jammer aangezien we er zo naar hadden uitgekeken.

Een tijd later besloten we om de sushi toch nog eens een keer te proberen. We wilden het toch nog een kans geven, aangezien het nog maar net nieuw was en er dan uiteraard nog dingen mis kunnen lopen. Deze keer besloten we slimmer te zijn en het zelf af te gaan halen na het plaatsen van onze bestelling. – Wel, wat een hemels verschil was dat!

Deze diashow vereist JavaScript.

De sushi was nu lekker vers en zag er niet alleen heerlijk uit, maar was het ook! Eindelijk werden de verwachtingen ingelost! Sindsdien aarzelen we niet meer om hier onze sushi te bestellen! – Al gaan we hem wel steeds zelf afhalen! 😉 – Onze favoriet die dan niet mag ontbreken is de ‘dragon eye’! Sushi, met een krokant korstje rondom, mmmmmm!

Afgelopen donderdag hebben we eens een keertje in het restaurant zelf gaan eten. Het is op zich niet zo heel groot om te zitten. Er is plaats voor zo’n 20 à 30 man, geloof ik. Maar zolang het eten goed is, maakt dat eigenlijk niet uit! De bediening is er heel vriendelijk en we kregen zelfs een amuse aangeboden bij de aanvang van ons diner. We hebben niet lang op het eten moeten wachten – Hier was ik wel benieuwd naar! –  en het was uiteraard weer superlekker! Mijn hubby had nu eens iets anders gekozen dan sushi omdat hij thuis op de kaart ook al andere dingen had gezien die hij wilde proeven. Hij koos er dan ook voor om een ‘thaise curry’ te nemen met daarvoor ‘dim sums’ als voorgerecht. Die laatste werden trouwens bereid zoals het echt moet, namelijk met een palmblad in het mandje onderaan! Als ik mijn wederhelft mag geloven, waren deze gerechten ook heel lekker!

Deze diashow vereist JavaScript.

Je kan de sushi trouwens zien gemaakt worden aan de sushitoog door een echte ‘Japanner’. De uitbaters hebben dus echt wel een ‘kenner’ hiervoor in dienst genomen!

thumb_IMG_2969_1024

We kregen na afloop van ons eten nog een saké van het huis aangeboden, maar we zaten zo vol van al dat lekkers, dat dit er echt niet meer bij kon!

Voor wie in de omgeving van Schelle woont of eens in de buurt komt, is deze ‘new kid in town’ een aanrader! Ikzelf adviseer om ter plekke te gaan eten of het zelf af te gaan halen! 😉

Grtz!

Sarah

P.S. Wil jij ook eens van deze heerlijke sushi proeven? Dat kan! Surf naar deze website:

www.sushitown.be

Sushi Town, Provinciale Steenweg 45 te 2627 Schelle (tel: 03/297 46 02)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s