14. It’s tapas o’clock @ De Negen Vaten

Als je mij vraagt waar ik het liefst uit eten ga, dan krijg je gegarandeerd ‘De Negen Vaten’ als antwoord! Dit gezellig Spaans restaurantje heeft zo’n heerlijke tapas! Vorige week donderdag was het dan ook weer zover om voor de verjaardag van mijn allerliefste hubby eens goed te gaan eten daar. Hoewel hij de dag ervoor jarig was, kozen we ervoor om het donderdagavond te vieren, omdat het dan tapas a volonté is. – Who doesn’t want that? :-p

Binnen is het er erg gezellig met de kleine tafeltjes en de muren die helemaal Spaanse sfeer uitstralen. De kaarsen in de wijnflessen maken het helemaal af! Het is helemaal ‘candlelightdinner’ zoals men zou zeggen. Wil je meer licht? Dan raad ik je aan om op het terras te dineren, maar in de winter zou ik je dat toch afraden! 🙂

We waren wel een beetje verward toen we onze tapas a volonté bestelden. Onze kaarten werden meteen meegenomen, terwijl we gewoon waren dat we deze mochten houden om telkens de gewenste tapas uit te kiezen. We hebben dan ook aan een van de rondlopende obers hun mouw getrokken om uitleg te vragen. Gelukkig zijn ze daar echt supervriendelijk en springen ze bij wijze van spreken voor je! 🙂

Het concept van de tapas a volonté was inderdaad gewijzigd doordat er sinds enkele maanden nieuwe bazen zijn – We missed that part! Laatste keer dat we er waren was met mijn verjaardag in september. – en nieuwe bazen zijn nieuwe wetten!

We kregen dus i.p.v. meteen zelf de tapas kiezen, eerst een koude tapasmix geserveerd met daarop volgend de ‘pan con tomate‘ – Die ik je trouwens echt wel erg aanraadt!!! Sinds we dit hebben gegeten, maken we het zelf ook thuis. Maar dat kan toch dat van hen niet evenaren! – . Wat daarna volgde was ‘de suggestie van de chef’. Deze bestond uit verschillende schaaltjes met ‘patatas bravas‘, ‘pollo al chilindron‘, ‘albondigas‘, ‘scampi’s in look‘ en de ‘Calamares a la Romana‘. Allen zo heerlijk!

Na de suggesties van de chef mochten we dan eindelijk zelf kiezen! Maar eerlijk gezegd was ons buikje toen al vrij goed gevuld. Omdat we het lamsvlees er zo lekker vinden, hebben we toch nog de ‘Cordero Asado‘ besteld. En van de ‘scampi’s in look‘ wilde ik toch ook nog graag een portie. – Ik denk dat ze ons na al dit eten gewoon naar buiten konden rollen! 🙂 – Op de foto’s onderaan, kan je trouwens zien hoe dit lekkere eten eruitziet!

Deze diashow vereist JavaScript.

Een van de redenen – buiten het eten dan – waarom ik hier graag kom, is omdat je hier gewoon aan ‘foodsharing’ kan doen. Ik hoef me dan niet schuldig te voelen als mijn bord niet leeg is omdat ik het niet opkrijg door men gastric bypass. Super toch?! Wil je dus een lekker en goed adresje om tapas te eten? Dan raad ik deze zeker aan! Op hun website kan je een kijkje nemen voor hun menukaart!

TIP: Probeer eens de ‘Aqua de Valencia‘! Echt superlekker!

Grtz!

Sarah

www.denegenvaten.be

De Negen Vaten, Zand 1, 2000 Antwerpen

Tel:+32 (0) 3 293 91 91 of mail: info@denegenvaten.be

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s