15. Create some buzz with ‘Buzzooka’!

16730444_258366951241028_1791332641616276992_n

Omdat ik naar aanleiding van de foto’s in mijn Instastories op Instagram verschillende vragen van jullie kreeg over ‘Buzzooka’, besloot ik om voor jullie deze blogpost te schrijven.

Ikzelf ontdekte deze site/app tijdens het scrollen doorheen de verschillende foto’s op mijn Instagram. Toen ik één van hun foto’s tegenkwam, werd mijn interesse gewekt wanneer ik las dat ze een app hebben die je kan downloaden en waar je als influencer in contact gebracht wordt met verschillende brands. – That’s what I needed! 🙂  –

Sinds februari/maart 2017 is dit platform voor influencers gelanceerd door Hanne Troonbeeckx en haar team. Hier kan je als brand/influencer terecht voor samenwerkingen met elkaar. In mei/juni werd uiteindelijk ook een app gelanceerd om ook mobiel op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes. – Handig toch?

Dit vind ik zoveel handiger dan bv. hopen dat één of ander persbureau je eens opmerkt. En nee, bloggen en foto’s posten op Instagram doe je in de eerste plaats niet voor de ‘free stuff’, maar geef nu zelf toe… Het ontvangen van bloggersmail is wel heel fijn! Het geeft je het gevoel dat je goed bezig bent in wat je doet, maar ook ‘content’ die je voor je blog kan gebruiken. – Maar goed… genoeg afgeweken nu!

Hoe werkt het?

  • Je gaat naar de site www.buzzooka.be of download de app. (Persoonlijk vind ik het handiger om voor de registratie de site op de computer te gebruiken.)
  • Klik op de ‘login’ knop bovenaan. Dan krijg je een nieuwe pagina met bovenaan de knoppen ‘register’ en ‘login’. Ben je nieuw, dan kan je via die eerste knop je registreren.
  • Je geeft aan of je een ‘influencer‘ of ‘brand‘ bent. (In mijn geval: influencer)
  • Daarna doorloop je gewoon de verdere verschillende stappen die gevraagd worden tijdens de registratie en vul je de nodige gegevens in.
  • Eens geregistreerd en goedgekeurd kan je zien welke samenwerkingen er mogelijk zijn. Je wordt geïnformeerd over het product, wat jij als influencer moet doen op je social media, waar je moet aan voldoen (bv. minstens 1000 volgers hebben op IG en een foto posten met het product), wanneer de opdracht moet uitgevoerd zijn en hoeveel tijd je hebt om je interesse te tonen voor een bepaalde samenwerking.
  • Wordt je aanvraag tot samenwerking geaccepteerd, dan krijg je – als het om een product gaat – het product opgestuurd en kan jij thuis hiermee aan de slag!

Ikzelf gebruik de app nu zo’n tweetal weken en ben nog wat in de ontdekkingsfase, maar tot dusver vind ik hem erg duidelijk en overzichtelijk. – Niet te veel poespas, just simple & easy! – Nog even erbij vermelden dat dit een app is voor de bloggers/influencers onder ons! Je moet wel degelijk aan een aantal voorwaarden voldoen – Lees: bv. voldoende volgers, … –  om goedgekeurd te worden of een samenwerking te verkrijgen. – Just so you know! ;-p

Hopelijk heb ik hiermee de meeste vragen voor de bloggers/influencers onder mijn volgers opgelost! Heb je nog meer vragen hierover? Just ask!

Grtz!

Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s