18. Plants are the new cows – Becel @ CHYL

Vorige week woensdag werd ik in Brussel verwacht bij CHYL dat een café is maar ook een winkel en een hotel! CHYL staat voor ‘CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life’. Een superleuke en mooie locatie voor het event waarvoor ik werd uitgenodigd.

JOHN_STAPELS_0423

In de winkel kan je producten zonder verpakkingen kopen. Dit per gewicht of liter. Super concept voor wie minder afval wil en denkt aan het milieu! Heb je niets ter beschikking om je product in te vervoeren dan worden er daar ter plekke duurzame verpakkingen aangeboden. – Je vindt er trouwens ook heel wat gluten-, lactose- of suikervrije producten!

Het café heeft een gezonde keuken met seizoensproducten en ook hier vind je gerechten die gluten- of lactosevrij zijn! Het is er trouwens gezellig vertoeven met al dat groen dat in de lucht aanwezig is, het mooie terras achteraan en de mooie verlichting. – De plantjes op de roosters aan het plafond vond ik echt supercool!

JOHN_STAPELS_0439

Caroline Baerten en Bart Roman kwamen tijdens deze avond hun ervaringen delen rond mindful eten. Wat houdt dat nu in? Namelijk dat je bewust aandacht schenkt aan wat je eet, waardoor je evenwichtiger eet en zo aan een gezond gewicht/lichaam werkt. Dit is uiteraard geen dieet maar simpelweg voldoende aandacht schenken aan wat je in je mond steekt en uiteraard gezonde keuzes maken. – Dat is het eigenlijk in een notendopje samengevat! 🙂 – Ikzelf vond het erg interessant om naar te luisteren omdat ik sinds mijn gastric bypass ook veel gezondere keuzes maak! – OK, af en toe cheat ik ook wel eens, maar niet meer zoals vroeger! – Ik merk echt wel het verschil/effect van gezonde of ongezonde voeding die ik inneem nu!

Ook Goedele Leyssen (vroeger beauty-, health- en wellnessjournaliste bij Feeling) kwam praten over de relatie tussen gezond eten en gelukkig zijn in je hoofd. Hierbij stelde ze ook haar nieuwe book ‘Moodfood‘ voor en deelde ze haar eigen ervaringen omtrent eten en je goed in je vel en lichaam voelen.

Sophie Charlier van de blog ‘Tomate cerise‘ mocht ons dan een kleine workshop geven. Ze gaf ons mee dat je smeerboter niet enkel om te smeren kan gebruiken maar ook om in allerlei gerechten te verwerken. Zo maakte ze een kleine bereiding met champignons die we daarna konden proeven op brood. – En met eetbare bloemetjes erbij, hé! – Nu ben ik zelf niet zo verzot op champignons – Can’t help it, maar ik vind ze er ook niet smakelijk uitzien! :-) – maar ik heb het toch geprobeerd, en het viel best wel mee.  🙂 – Nu niet om er superveel van te eten. Ik blijf geen fan van champignons!

We werden nadien nog verwend met een superheerlijke maaltijd die werd bereid door CHYL zelf. Heel gezond en superlekker! Jammer dat ik niet heel mijn bord op kreeg, maar ik laat jullie meegenieten van wat ik voor mijn neus gepresenteerd kreeg!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na afloop mochten we ook nog een miniserre mee naar huis nemen gevuld met allerlei soorten boter van Becel, enkele plantjes om te onderhouden en te gebruiken in onze gerechten thuis en verschillende zakjes met zaadjes. – Eindelijk kan ik eens plantjes in huis zetten waar mijn kat niet aankan! :-p

Thanks @uprbelgium, @Marianne Lenaerts, @Becel en @Chyl voor de fijne avond en de fijne mensen die ik tijdens deze avond heb mogen leren kennen! 🙂

Grtz!

Sarah

JOHN_STAPELS_0461

Meer info over CHYL of Becel? Bezoek hun website!

www.chyl.be

www.becel.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s