19. The not so perfect life behind the IG – camera’s – Me & my struggle

Hi there!

Wanneer je op iemands Instagram kijkt of andere sociale media, lijkt het vaak of die persoon altijd goede dingen lijkt mee te maken en bij wijze van spreken ‘the perfect life‘ heeft. Wat velen vaak vergeten is dat er achter al deze foto’s personen schuilen die vaak wel iets hebben waar ze als persoon mee ‘struggelen’. – Jep, me too! 

Vandaag wil ik graag mijn ‘struggle of life‘ – moment met jullie delen. Waarom? – Don’t know, eigenlijk! – Maar ik denk dat het neerpennen van mijn gedachten me misschien wel helpt om ze te ordenen en misschien zelfs iets of wat te relativeren. Ik vind er niets verkeerd aan om hierover te schrijven. – Want ik ben ook maar een mens van vlees en bloed hoor!

Binnenkort zal het denk ik zo’n 2 jaar zijn dat mijn hubby en ik proberen om zwanger te worden. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn eerste kind wilde tussen mijn 25 en 30. Daar ben ik ondertussen wel in gefaald – Tenzij ik in mijn 30ste levensjaar toch nog zwanger blijk te worden! – Velen reageren telkens van: ‘Och, je bent nog jong, je hebt nog tijd genoeg.‘ Maar dan voel ik mij zo onbegrepen! Snapt niemand dan niet hoe groot mijn kinderwens is? Het is gemakkelijk gezegd voor wie zelf nog geen behoefte aan kinderen heeft, er zelf al heeft, geen problemen heeft om zwanger te worden of er vrijwillig voor koos om er geen te nemen. En dat is echt frustrerend om te horen! – Zoiets wil ik gewoonweg niet horen!

Er is niemand die op mijn gezicht kan zien hoe erg ik ermee worstel dat het maar niet lijkt te lukken. En elke maand lijkt het emotioneel moeilijker te worden, hoewel ik echt zo hard probeer om er niet te veel mee bezig te zijn! – Ja, dat advies krijg je ook steeds ongewild…Dat je er wat minder moet mee bezig zijn. – Sorry, maar ik heb geen aan/uit – knop aan mijn emoties!

Er zijn dagen waarop ik het liefst mezelf zou opsluiten, niet buiten zou willen komen, mijn facebook of wat dan ook niet wil opzetten om maar niet voor de zoveelste keer te moeten aanhoren dat het bij een ander wel gelukt is. Vanbuiten ben ik blij voor hen! Echt waar! Ik gun de andere mensen hun geluk! Maar vanbinnen kan ik echt huilen. En soms doe ik dat dan ook wanneer ik thuis ben. Ik ben dan boos. – Maar op wie eigenlijk? Op die anderen? Nee! Op mezelf? Nee ook niet echt. – Ik probeer de frustraties en alle andere emoties die ik dan voel ook niet te veel toe te laten, want ergens vind ik het zo stom van mezelf dat ik me hier zo ellendig over kan voelen. Dan praat ik telkens op mezelf in dat ik best wel van geluk mag spreken tot nu toe om nog geen last te hebben van al die vieze pampers en het gehuil van baby’s en jankende, zeurende kinderen. – Die biologische klok is toch eigenlijk best iets geks hé?

Ergens in december vorig jaar ging ik voor een eerste check – op maar eens bij de gyneacoloog langs. In april lieten mijn hubby en ik ons allebei al onderzoeken. Ik mijn bloed, mijn hubby zijn kwakje. 😀 . Alles leek in orde en omdat de gyneacoloog niets vreemds opmerkte stelde ze voor om als volgende stap mijn cyclus te laten opvolgen. Toen had ik zoiets van: ‘Laten we nog even zo proberen, misschien is het gewoon de stress van het werk. We zien wel na de grote vakantie.’

Ondertussen is die vakantie al voorbij en nog steeds geen verandering. Ja, alleen maar meer frustraties. Deze maand zijn we dan maar overgegaan naar het opvolgen van mijn cyclus. – Niet dat ik ernaar uitkeek… Het voelt ergens als een falen. – Enkele dagen voor mijn 30ste verjaardag moest ik een eerste opvolging laten doen om te kijken of er al een eisprong te voorspellen was. – Niet dus. – Afgelopen vrijdag, krak op mijn verjaardag dus, moest ik terugkomen. – En nee, nog steeds niets te bekennen of te voorspellen. – Mijn lichaam is me dus gewoon aan het tricken. – Oh damn. Not what I wanted! It is really a bummer! Mooi verjaardagskado van mezelf! – Dat betekent dus dat ik volgende week naar het ziekenhuis zal moeten voor verder onderzoek. Ik duim echt waar dat dat hopelijk meevalt.

I guess this will be continued…

Grtz!

Sarah

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s