28. What I think about ‘Hello Fresh’?

Enkele maanden geleden besloten de hubby en ik om het concept ‘Hello Fresh’ nog eens een kans te geven. Een jaar ervoor hadden we het al eens een maand uitgetest, maar er dan toch mee gestopt. Reden? De porties waren veel te klein voor ons met twee.

We zijn dan overgeschakeld naar het bestellen van de ingrediënten die bij bepaalde recepten hoorden van de weekmenu in de app van Collect – & – go. We wisten namelijk dat de recepten van Colruyt steeds lekker zijn en de porties die worden beschreven ook telkens voldoende! Toch hielden we dit ook niet goed vol, omdat we telkens op voorhand moesten plannen welke recepten we zouden kiezen. En dan verval je uiteindelijk in je oude eetpatroon waarbij je steeds naar dezelfde maaltijden grijpt, die dan meestal ook snel klaar moeten zijn.

Sinds mijn gastric bypass vind ik het toch wel belangrijk dat er gezond eten op tafel komt. – De hubby hecht er minder belang aan! Als hij maar genoeg eten krijgt en op tijd en stond zijn stukje vlees! :-p – Hoewel we kookboeken bij de vleet hebben, doe je ’s avonds echt niet de moeite om die open te slaan en te bedenken wat je zou kunnen eten.

We besloten dus om ‘Hello Fresh’ nog eens een kans te geven. We hadden gehoord dat de porties nu wel groter zouden zijn, je nu kan kiezen uit een tiental gerechten wat je die week zou willen, alles wordt aan huis geleverd en je hoeft hierdoor minder weg te gooien.

We kozen ervoor om de maaltijdbox van 5 dagen te nemen. Die kost zo’n €53 euro voor 2 personen. Maandagavond werd onze vaste leverdag. Dat is ook de dag dat we telkens onze menu voor de komende week of daaropvolgende week al vastleggen op de Hello Fresh – app. De maaltijdbox komt aan en alles is mooi per gerecht verdeeld in dunne kartonnen bakjes. De vaste maandag – routine is dan bekijken welke gerechten we wanneer maken afhankelijk van onze tijd die week. Dan steken we elk gerecht in een plastic bakje met daarop de dag van de week dat het gemaakt zal worden. Superhandig! Dan is het gewoon bakje nemen, recept erbij en maken maar!

De porties zijn inderdaad groter, maar toch was de hubby niet helemaal tevreden. Tijdens de werkweek vond hij de portie niet altijd voldoende en al zeker de grootte van zijn vis of vlees niet. – Het is wel een grote eter tijdens de werkweek! Hij werkt dan ook erg hard en verbruikt al die ingenomen energie meteen. – Je moet ook bedenken dat ik niet de normale portie eet zoals de meesten vanwege mijn gastric bypass, dus hij heeft sowieso al meer op dan wat hij normaal zou krijgen. Ik kon zijn bemerkingen dus wel verstaan.

Toch vinden we het ‘Hello Fresh’ – concept niet slecht! We eten hierdoor terug gevarieerder, ontdekken nieuwe dingen en het wordt dan ook nog eens aan huis geleverd. Tijdens de voorbije maanden vroeg ik ook regelmatig aan de hubby wat hij ervan vond. Of hij er nog steeds verder mee wilde gaan of ermee wilde stoppen.

Op dit moment zijn we op een punt gekomen – Na zo’n half jaar, denk ik. – dat we het gevoel hebben, dat er gerechten regelmatig terugkomen en er erg veel veggie – recepten inzitten tijdens sommige weken. Ikzelf heb daar geen probleem mee, maar de hubby wel! 🙂

We zijn er nu over aan het denken om een soort van week – om – weeksysteem van te maken. Een week met ‘Hello Fresh’ en een week met zelfgeplande gerechten. Zo komen we wat tegemoet aan ieder zijn noden hier in huis! 🙂 Dat kan perfect omdat je ook een week kan pauzeren bij Hello Fresh.

IMG_2928

Wat ik wel tof vind, is dat je per box punten bijeenspaart. Die kan je dan inwisselen voor bv. een receptenkaft, pannenlappen, een receptenhouder, een ovenwant,… Wel jammer dat het gamma niet zo groot is om je cadeau uit te kiezen. Na enkele keren heb je alles al en dan sta je daar met je verzamelde punten… – Noot aan mezelf: ‘Misschien moet ik hen eens hierover mailen?‘ –

Wie van jullie maakt ook gerechten van ‘Hello Fresh’? Ondervinden jullie hetzelfde? Of wat zijn jullie ervaringen? Let me know!

Grtz!

Sarah

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s