30. What to bingewatch on Netflix? My top 10

net – flix – ing: 

1. The act of watching an entire season of a show in one sitting.

2. A total valid excuse for avoiding social obligations.

(Quote by: Ed Genius)

Netflix… Dat is in het zeteltje kruipen en samen gezellig met wat snackjes en een drankje erbij kijken naar je favoriete series of films. Afgelopen jaar ontdekten ook wij deze streamingdienst en bingewatchten we verschillende series. That’s what I love aan Netflix. Je hoeft geen week te wachten op een nieuwe aflevering om te weten hoe het vervolg gaat. Hieronder volgt mijn top 10 van series die ik het afgelopen jaar de moeite van het bekijken waard vond.

1. Lucifer

Erg leuk om naar te kijken! Niet enkel de mannelijke hoofdrolspeler is een streling voor het oog, maar ook de grappige oneliners maken de serie erg leuk. Het verhaal gaat over ‘Lucifer’, een ontevreden heerser van de hel die afstand doet van zijn titel en zijn koninkrijk verlaat voor de drukte van LA en er een nachtclub uitbaat. Daar staat hij de politie van LA bij met het mee oplossen van misdaden en het straffen van criminelen. Voorlopig zijn er in België nog maar 2 seizoenen te bekijken, maar ik kijk al reikhalzend uit naar het 3e seizoen!

2. A Series of Unfortunate Events

‘Look away, look away, look away, look away. This show will wreck your evening, your whole life and your day.’

Een superleuk deuntje van de titelsong dat steeds in mijn hoofd blijft hangen bij het bekijken van deze serie. Wat ik erg leuk vind, is dat de strofen van het liedje bij elke aflevering anders zijn. ‘Look away!’ wordt er gezegd, maar wegkijken doe ik allerminst! De serie is gebaseerd op de boeken van Lemony Snicket en behandeld in het eerste seizoen de eerste vier boeken. Het tweede seizoen zijn dan boek 5 tot en met 9 en het derde seizoen dat gepland staat – Laat deze ook maar snel komen! – zal de laatste 4 boeken verfilmen. Elke aflevering bestaat telkens uit 2 delen.

Doorheen het verhaal vertelt een verteller het aandoenlijke verhaal van de 3 Baudelaire – kinderen wiens ouders zijn omgekomen in een mysterieuze brand en steeds van voogd naar voogd gaan. De eerste voogd is ‘Count Olaf’ – Die trouwens geweldig gespeeld wordt door Neil Patrick Harris! – en deze is erg uit op het geld van deze kinderen. Doorheen de serie komt hij dan ook steeds via tal van vermommingen aan bod. Telkens lijkt het er hoopvol uit te zien voor de kinderen maar toch slaat het noodlot steeds toe.

Een leuke, grappige serie met leuke scènes en personages om naar te kijken! – En please… don’t look away!

3. Shadow hunters – The Mortal Instruments

Een hele tijd terug bekeek ik de film al en deze serie is er een spin-off van. Ondertussen kan je al naar het 3e seizoen kijken!

In de serie gaat het over vampieren, weerwolven, elfen, enz. Tussen die wereld en de onze bestaan er ‘shadowhunters‘ die de balans proberen te bewaken tussen de twee werelden. Centraal staat het personage ‘Clara Fray‘ die ontdekt dat ze afstamt van de shadowhunters. Als haar moeder wordt ontvoerd, komt ze onder de hoede van drie andere shadowhunters en komt ze ook steeds meer te weten over haar verleden naarmate de serie vordert. Gooi daar nog een mooi liefdesverhaal en andere liefdesperikelen bij en de mix is compleet.

4. Zoo

Nog maar 2 seizoenen te bekijken op Netflix in België, maar met een derde seizoen op komst!

Deze heb ik lekker alleen mogen bekijken, want dit zei de hubby maar niets. Ik geef toe… het is eerst er even inkomen maar na de eerste aflevering wou ik wel meer zien van deze thrillerserie! De serie gaat over dieren die over gans de wereld mensen beginnen aan te vallen. Enkele onderzoekers gaan op zoek naar de oorzaak van die plotse verandering en komen tot de ontdekking dat dit niet zomaar is. Samen gaan ze dan op zoek naar een oplossing, al loopt dit niet van een leien dakje!

5. How to get away with murder

De serie volgt het leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de universiteit van Middleton. Ze selecteert een aantal van haar beste studenten om mee te mogen werken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd met Sam Keating maar houdt er ook nog een amoureuze affaire op na met politie – inspecteur Nate Lahey. Wanneer zowel haar persoonlijk als professioneel leven met elkaar verstrengeld geraken, raken zij en haar studenten betrokken in een moordcomplot.

Aanrader voor wie houdt van series met misdaad, advocaten en complotten!

6. Reign

Ik geef toe! Deze heb ik niet op Netflix zelf bekeken maar wel op dvd! Maar ik zet deze mee in mijn lijstje omdat je deze ook kan raadplegen. Ik hou wel van dergelijke series die zich in die tijd afspelen en waar allerlei intriges gebeuren.

In deze serie gaat het over Mary, een koningin van Schotland in de 15e eeuw. De serie speelt zich af aan het Franse hof, waar ze zich staande moet zien te houden tussen alle politieke perikelen en machtsgrepen. Daarnaast kan je ook volgen hoe ze verscheurd wordt in haar gevoelens voor de Franse koning waarmee ze verloofd is en diens bastaard – halfbroer Sébastien. En we houden allemaal wel van sappige liefdesverhalen, is het niet? Hoe dat allemaal afloopt, moet je zelf maar ontdekken!

7. Teen wolf

Een serie die je eerder ook op MTV kon bekijken. Scott McCall wordt gebeten door een weerwolf en moet nadien leven met de gevolgen van deze beet. Zijn leven verandert drastisch hierdoor. Samen met zijn beste vriend Stiles (Die je zal herkennen van de film ‘The Maze Runner’.) ontdekt hij de bovennatuurlijke wereld in Beacon Hills.

Als je houdt van series waarin bovennatuurlijke dingen gebeuren, is ook deze een leuke om te bekijken.

8. Penny Dreadful

Oh, wat hou ik van de acteerstijl van Eva Green. Geweldige actrice om naar te kijken, dus deze serie moest wel goed zijn. Eerlijk gezegd durfde ik eerst de stap niet te nemen om ernaar te kijken – Toch niet op mijn eentje! – vanwege de horrorlook op de foto’s die ik van de serie zag. Gelukkig overwon mijn curieuziteit en had ik mijn hubby om samen mee te kijken. Achteraf bezien was mijn schrik om nachtmerries aan de serie over te houden ongegrond. Het viel echt reuze mee en het is jammer dat er na 3 seizoenen geen afleveringen meer volgen.

Niet alleen Eva Green, maar ook enkele andere bekendere acteurs spelen mee in de serie zoals Josh Hartnett, Timothy Dalton en Billie Piper.

De serie gaat over verschillende klassiekers zoals Dracula, Frankenstein, Dorian Grey en Van Helsing (Alsook andere monsterlijke personages.) die met elkaar verweven zijn in de serie. De serie speelt zich af in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. Als je houdt van drama, horror en deze monsters, dan is deze serie vast ook iets voor jou!

9. Supergirl

Als kind keek ik steeds naar de afleveringen van ‘Superman‘. Deze serie is een afgeleide daarvan met de vrouwelijke versie. Supergirl is namelijk het nichtje van de alomgekende Superman. De serie doet me helemaal terugdenken aan de tijd dat ik naar Superman keek! Superleuk ook dat de 2 hoofdrolspelers van de oorspronkelijke serie ook een rol spelen in deze afgeleide.

10. The Shannara Chronicles

Ja, ook deze serie is gebaseerd op boeken! Deze fantasyserie speelt zich af in het fictieve ‘de vier landen‘. Demonen beginnen terug te keren nadat ze jaren geleden verbannen waren naar het land van de voorboden. Dit land werd op slot gehouden door een oude boom de ‘Ellcrys‘. Wil, Amberle en Eretria moeten de eeuwenoude boom beschermen van uitsterven en voorkomen dat de demonen terugkeren. Dat dit niet zonder slag of stoot verloopt, kan je natuurlijk zelf ook al raden!

Leuk om naar te kijken als je houdt van fantasy – series!

Zo… Misschien zitten er bij mijn top 10 ook enkele favorieten van jou tussen? Of heb je weer wat voer om te gaan bingewatchen. Welke series vind jij de moeite waard om te bekijken? Laat het me maar weten in de reacties hieronder!

Grtz!

Sarah

– I need to stop! I whispered to myself, as I clicked ‘next episode’. –

IMG_2939

vlinder

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s