31. Moederdag – Ode aan de wensmama’s

– A mother is like a flower each one beautiful and unique! – 

Moederdag… Een dag waarop alle mama’s in de bloemetjes gezet worden. En terecht! Want ze zijn diegenen die ons 9 maand gedragen hebben en getracht hebben om ons op de beste manier groot te brengen tot de personen die we nu zijn met de middelen en mogelijkheden die ze hebben of hadden.

Op een dag zoals vandaag denk ik ook aan al de vrouwen die net zoals ik heel graag mama willen worden, maar tot op heden daar nog niet in geslaagd zijn. Deze wensmama’sDit woord kende ik tot op vandaag nog niet! – verdienen ook wel een beetje aandacht op een dag zoals vandaag. Want ‘mama’ zijn start toch eigenlijk ook wel deels vanaf de wens om voor een kindje te kunnen zorgen. En bij sommigen blijft die ‘wens’ heel lang onvervuld of komt ze nooit uit. Mogen deze mama’s dan ook niet eens even verwend worden of in de bloemetjes gezet worden? Wel voor al deze vrouwen… Een hele fijne moederdag gewenst! Hopelijk mag heel binnenkort jouw wens in vervulling gaan!

Voor jullie heb ik als moederdagcadeautje onderstaande bingo gemaakt! 😉 Ik weet hoe vervelend het is als mensen steeds hetzelfde vragen of hetzelfde advies en commentaar geven. – Alsof we alle tips en trucs niet zouden weten of geprobeerd hebben! – Laten we er dus eens goed om lachen door middel van dit spelletje!

Schermafbeelding 2018-05-13 om 16.27.55

Voor wie me volgt op de blog of op Instagram, weet ondertussen wel hoe moeilijk het voor ons is om zwanger te worden. Tot op heden kan ik jullie helaas nog steeds geen positieve veranderingen meedelen. Sinds eind januari hebben we de opvolging bij de gyneacoloog laten stopzetten. Omdat er na alle testen en onderzoeken bij ons beiden niets mis was en de dokter ook niet meer voor ons kon doen dan al hetgeen we reeds probeerden om de bevruchting te optimaliseren of meer kansen te geven. Het is gewoon de natuur die niet mee wil werken. En omdat elke maand naar de gyneacoloog gaan voor check – up van een aankomende eisprong toch ook wel stress geeft, leek het ons ook wel beter om de opvolging te stoppen in de hoop dat de natuur zijn werk doet.

We zijn nu sinds deze maand zo’n twee jaar aan het proberen om zwanger te worden. Voorlopig zie ik het echt nog niet zitten om de weg op te gaan van ivf of al die andere shit waar je dan aan begint om ‘misschien’ een kind te kunnen krijgen.

Er zijn periodes waar ik het kinderen krijgen vrij goed van me af kan zetten en me kan focussen op andere dingen, maar – Oh hell! – ik vervloek de dagen dat ik zo emotioneel ben dat ik meteen begin te wenen bij de zoveelste zwangerschapsaankondiging of bevalling. – Wanneer is het eens aan mij? – De laatste maand was weer even heel moeilijk omdat het leek of het op korte tijd ineens overal ‘baby o’clock – time‘ was! Niet alleen aankondigingen of bevallingen, maar ook in de reclameboekjes en onderweg op borden werd ik er afgelopen maand steeds mee rond men oren mee geslagen. Maar hey, misschien ligt het gewoon aan mij? Laat ons hopen dat de aankomende verbouwingen in huis ons helpen of die roadtrip komende vakantie om aan andere dingen te denken en er minder mee bezig te zijn! 😉 Misschien lukt het dan wel eens… 🙂

Als jij je hierin kan herkennen of ook een wensmama bent, mag je hier gerust een reactie achterlaten! Zijn er nog zinnetjes die je steeds te horen krijgt bij jullie wens om zwanger te worden? Let me know! Deel dit bericht gerust! Sharing is caring!

Grtz!

Sarah

– You go through big chunks of time where you’re just thinking: ‘This is impossible, oh, this is impossible!’ And then you just keep going and keep going, and you sort of do the impossible.  – (Quote by: Tina Fey)

P.S. Liefste mama! Als je dit leest: Vandaag is jouw verjaardag EN moederdag! Al wat ik ben of hoop te zijn, heb ik mede aan jou te danken! Geniet van je dagje! X

Follow my blog with Bloglovin

6 Comments

 1. bluebirdbelgium

  Op de maandag nadat ik op zaterdag een miskraam had gehad kwam een collega vertellen dat ze oma werd. Auwch!
  Bij ons heeft het 10 maand geduurd voor ik zwanger was, dat werd een miskraam en dan heeft het 13 maand geduurd tot ik zwanger werd. Ik herken veel in je verhaal…
  Ik wens dat jouw wens uitkomt…

  Geliked door 1 persoon

  1. Saartjes_grams

   Een miskraam krijgen lijkt me ook helemaal geen pretje omdat je dan eerst eindelijk iets hebt waar je zo naar uitkeek. Gelukkig ben je nu gezegend met 2 – ja 2 toch hè? – mooie kinderen! En bij mij zal het ook wel eens komen maar wanneer dat is nu iets waar we geen controle over hebben se. 🙂 ik probeer me altijd voor te houden dat alles gebeurt met een reden. X

   Like

   1. bluebirdbelgium

    Drie zelfs.
    Voor nummer twee hebben we een half jaar gewerkt en nummer drie was onmiddellijk raak. Ik kan het zelfs niet geloven dat die andere twee zo vlot zijn gegaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s