32. What’s about ‘Bella Aura skincare’ & ‘Beautywiseshop’?

Let me make something very, very clear… your skin!

Is er nu al een maand voorbij sinds mijn vorige blogpost? O, wat vliegt de tijd toch snel! Stilgezeten heb ik de afgelopen weken alvast niet! Met het einde van het schooljaar in zicht, is het drukker dan druk! Rapporten maken, MDO’s voorbereiden, eindtoetsen, overgangsgesprekken voorbereiden,… noem maar op. Voor wie zelf leerkracht is, moet ik waarschijnlijk niet vertellen wat een rompslomp die laatste weken met zich meebrengen om het schooljaar mooi af te ronden! Daarbovenop komt nog eens dat we hier in huis ook volop bezig zijn met het plannen en voorbereiden van de komende verbouwingen in huis. De voorbije week hebben we tussen alle schoolbezigheden door werk gemaakt van het opfleuren van onze inkom. Het resultaat hiervan is misschien een idee voor een volgende blogpost? Ik zal er nog eens over denken… 😉

Midden mei kreeg ik van Barbara een product toegestuurd om te testen. Barbara is zelf ook leerkracht en mama van 4 kinderen. Daarnaast is ze bezig met een doctoraatstudie en heeft ze sinds vorige zomer een eigen (Belgische) beautywebwinkel ‘Beautywiseshop‘. Een bezig bijtje dus! – Ik vind het bewonderenswaardig dat ze dit allemaal doet!

In haar mailtje vertelde ze me dat ze gepassioneerd is door Indiebrands. – Indiewatte? – Voor mij klonk het als chinees in de oren… Daarom wat meer uitleg in een notendop:

Indiebrands staat voor ‘indepently owned’. Dit zijn producten waarvan de merken geen eigendom zijn van grote cosmeticaconcerns. Het zijn creaties van onafhankelijke ondernemers die willen werken met kwalitatieve ingrediënten en ook in direct contact staan met klanten.

Ik mocht van Barbara de ‘Bella Aura Discovery kit‘ uittesten. Bella Aura is een huidverzorgingsmerk dat moderne wetenschap combineert met traditionele Berberse, Chinese en mediterrane kruidenkennis. Ze kiezen voor fair trade en ethisch verantwoorde ingrediënten. Alle ingrediënten, die voornamelijk uit Marokko komen, moeten het leven van de Berbervrouwen bevorderen zodat ze hun familie zelf kunnen onderhouden.

De huidverzorgingsproducten van Bella Aura zijn geschikt voor alle huidtypes. Het zijn allemaal producten Рbehalve de cleanser Рdie bestaan uit emulsies. Dit is een combinatie van een serum en cr̬me. Emulsies combineren de beste eigenschappen van serums Рkleinere moleculen om diep de huid in te dringen, complexe vitaminen en voedingsstoffen Рen cr̬mes Рhydratatie van de huid Рen dringen daardoor snel in de huid in.

IMG_3092

Wat zit er nu in mijn discovery kit? 

  • Gentle Purifying Cleanser
  • Daily Repair Moisturizer
  • Night Cellular Renewal
  • Instant Lifting Eye contour
  • Antioxidant Booster

STAP 1: De Gentle Purifying Cleanser

Deze emulsie bevat verschillende oliën zoals Arganolie, Cactusfruitolie, Neroli en Komijnzaadolie. De cleanser bevat ook vitamine B die de huid zachtjes moet exfoliëren en de vitamine C zorgt ervoor dat de huid gezuiverd wordt en een gezond gloed krijgt. Verschillende mineralen zoals kalium, calcium, selenium, zink, ijzer, magnesium, beta-caroteen en aminozuren zorgen er dan weer voor dat de huid ontgift wordt en de onzuiverheden verminderd worden.

STAP 2: Daily Repair Moisturizer/Night Cellular Renewal

De eerste gebruik je ’s morgens en zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd, gevoed en beschermd met vitamine E-C-A-D-F-K-B, mineralen en omega 3-6-9 verzuren. Madeliefextract, zwarte haver, Lecithine en peptiden moeten de natuurlijke collageen van je huid beschermen zodat de fijne lijntjes vervagen en de huid straalt.

Het tweede product gebruik je ’s avonds. Deze emulsie zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt met vitamine A,E,C,D,F,K en B, talrijke mineralen en omega 3-6-9 vetten. Het Gynostemma Pentaphyllum (onsterfelijkheidskruid) – I know, wat een naam! 🙂 –  en Cistus Incanus (een plant uit de zonneroosjesfamilie) stimuleren de celvernieuwing zodat fijne lijntjes zichtbaar vervagen. L – glutamine (een aminozuur) bevordert dan weer de productie van fibroplasten, de cellen die sterkte aan de huid bieden door collageen, elastine en hyaluronzuur te produceren.

STAP 3: Instant Lifting Eye Contour

Deze emulsie verzorgt de kwetsbare huid rond onze ogen. Het laat fijne lijntjes en donkere kringen vervagen en vermindert wallen. Het Olijfbladextract moet het celregeneratieproces bevorderen en het Rode Dadel extract voedt de huid intensief. De fijne huid rond de ogen wordt hersteld, gevoed en gehydrateerd door de aanwezigheid van Levanen (polyfructosen) – Ik denk bij dit laatste meteen aan suiker aangezien het gaat om glucose- en fructose- moleculen! 🙂

STAP 4: Antioxidant Booster

Dit kan als laatste stap of samen met de producten uit stap 2 gemengd en aangebracht worden. Dit serum vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekjes, verzacht inflammatie en rode vlekken en herstelt de natuurlijke huidelasticiteit. Dit serum is geïnspireerd op de kruiden en oliën die de traditionele Berbers gebruiken in Marokko.

Kostprijs van de Bella Aura Discovery kit? 50 euro

Wat vind ik er nu zelf van?

Ik vind de tubes handig om mee op reis te nemen en zo toch alle producten bij te hebben. Bij het eerste gebruik heb ik wel met een naald – of iets dat een scherpe punt heeft – eerst de beschermfolie moeten doorprikken. Wat me erg opviel is de geur van het product. Zeker geen slechte geur – Ik vind het moeilijk om hem juist te omschrijven! Als ik enkele woorden moet bedenken die in me opkomen bij de geur denk ik aan fris en cactus. Maar misschien is het dat wel helemaal niet. :-p  -, wel eentje dat ik nog nooit had waargenomen bij beautyproducten. Misschien is het juist door het gebruik van kwalitatieve ingredïenten dat alles veel ‘puurder’ is van geuren en dergelijke? – I don’t know! – Ik vind wel dat ik er even aan heb moeten wennen. Maar ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen fan zou zijn. Ons mama bijvoorbeeld is daar al een moeilijke in wat betreft producten die een sterke specifieke geur bevatten.

Ik ben gewend van andere huidverzorgingsproducten dat de crèmes een eerder vastere structuur hebben, maar dat is bij deze producten niet het geval. Het was de eerste keren van ‘Oeps, dat loopt er hier sneller uit dan gedacht!‘. Het is dus inderdaad echt een emulsie.

De producten geven een fris gevoel aan de huid. Naar mijn gevoel bleven de producten na gebruik ’s morgens een hele dag werken. Tegen de avond merkte ik nog steeds de aanwezigheid van het product op mijn gezicht. Dit bedoel ik zeker in positieve zin omdat ik van andere verzorgingsproducten vaak tegen het einde van de dag niets van de aanbrenging meer merk. Ook de geur blijf ik doorheen het verloop van de dag waarnemen.

Of mijn ‘fijne lijntjes’ nu vervaagd zijn met de producten, kan ik moeilijk zeggen. De huid van mijn gezicht is nog vrij strak en ik merk dus op mijn 30 – jarige leeftijd nog niet echt veel van het ouder worden in mijn gezicht. – Lucky me, I guess!

De voorbije jaren deed ik weinig aan degelijke gezichtsverzorging maar ik besef de laatste 2 jaar wel dat het naar later toe toch wel belangrijk is om ondanks dat er nu nog niet veel van rimpels en dergelijke te merken is, toch al goed te smeren! 😉

Ondanks de geur en de minder vaste structuur van de Bella Aura – producten vind ik wel dat mijn huid goed gehydrateerd wordt! – En dat is toch wel het voornaamste, toch?

By the way… Wist je dat Bella Aura dit jaar een award kreeg voor ‘Best Luxury Skincare‘? Nu wel! 😉

Je kan de Bella Aura producten alsook andere ‘Indiebrands’ vinden op de website van Beautywiseshop:

www.beautywiseshop.be

Dit weekend krijg je trouwens 30% korting op alle producten van de webshop vanwege hun 300 – dagen bestaan. Wees er nog snel bij dus!

Meer info over de Bella Aura – producten kan je ook vinden op:

www.bellaaura.com

Grtz!

Sarah

I regret taking such good care of my skin… said no one ever.

IMG_3091

 

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s