34. DIY – Kerstboomversiering met een geurtje

Heeey daar!

Enkele jaren terug kreeg ik van de vrouw van mijn papa een zelfgemaakt kerstornamentje voor in de kerstboom cadeau. Deze had ze voor heel de familie gemaakt. Deze heb ik altijd leuk gevonden en dit jaar wilde ik dan ook mijn eigen voorraad maken om in de kerstboom te hangen.

En dat deze versiering ook heerlijk ruikt, is een pluspunt! Ze zijn namelijk gemaakt van kaneel en appelmoes. Gek hé? Ik geloofde het ook niet, toen ik het las.

Het recept dat ik ergens op internet terugvond, klopte bij mij niet helemaal qua verhoudingen. Volgens het recept had ik 300g appelmoes en 100g kaneel nodig, maar ik heb veel meer kaneel moeten gebruiken om geen kleverig deeg te hebben en het goed te kunnen uitrollen met de deegrol. Ik zou zeggen… voorzie zeker zo’n 200g aan kaneel (of zelfs iets meer). Begin met de 100g toe te voegen bij de appelmoes en meng door elkaar. Voeg nadien telkens een beetje kaneel toe als je merkt dat het deeg nog te kleverig is. Met uitsteekvormpjes en een rietje/breinaald (voor het gaatje) maak je de figuren in het deeg.

Nadien 2,5 uur de oven in op 100°C en je heerlijk geurende kerstversiering voor in de boom is klaar. Enkel nog een mooi lintje erdoor!

Veel plezier met het maken van je eigen ornamenten voor in je boom!

Grtz!

Sarah

P.S. Wie vindt het ook zo moeilijk wachten tot na 6 december om de boom op te zetten?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s