40. Hoe maak je je Ipad/iphone peuterproof?

Tegenwoordig toont Rume steeds meer interesse in de Ipad/Iphone. We proberen kijken naar televisie en gebruik van bovenstaande dingen zoveel mogelijk nog te beperken in de mate van het mogelijke. Wij zijn immers van mening dat ze in deze tijden al genoeg met al deze media in aanraking zullen moeten komen in de komende jaren en willen hem zoveel mogelijk kind laten zijn zonder al die zaken. Wat uiteraard niet wil zeggen dat wij hem er helemaal van weg willen houden.

Wat televisie betreft, gaat de televisie vaak maar aan als Rume al in zijn bedje ligt. En zelfs dan nog is dit niet altijd. Voor Rume is dat gewoon een groot zwart ding dat in onze woonkamer staat.

Onze Ipad en Iphone wordt door onszelf veel meer gebruikt. Dat ziet Rume natuurlijk ook en nu is hij op een leeftijd dat hij er toch wel meer interesse in krijgt. Tijdens de coronaperiode zijn we heel veel gaan videobellen met de familie. Dat vindt hij reuze! Hij mag nu ook al wel eens een keertje naar bv. Bumba kijken terwijl ik kook. Omdat het dan gewoon praktischer is voor mezelf en ik niet zowel mijn vuur als de deugnieterijen van Rume in het oog moet houden. 😀 Maar ik laat hem niet zo graag zelf de Ipad of Iphone vasthouden omdat hij dan door het wijzen allerlei zaken per ongeluk wegswipet enz.

Omdat ik me er niet steeds druk in wilde maken dat hij overal op drukt, ben ik me gaan verdiepen in het peuterproof maken van de Ipad/Iphone.

Er zijn namelijk verschillende zaken die je kan doen:

Allereerst: De bescherming van de tablet zelf! We kochten deze aap bij bol.com om deze te beschermen tegen vallen en dergelijke.

https://www.bol.com/nl/p/siliconen-tablet-hoes-kinderen-met-handvaten-standaard-voor-ipad-mini-7-9-inch-aap-bruin/9200000101113415/?s2a=

Ten tweede: Schakel ‘Begeleide toegang‘ in op je Ipad/Iphone. Zo kan je als ouder zelf bepalen wat die peuterhandjes mogen doen. 😉

  • Ga naar ‘Instellingen‘ > ‘Toegankelijkheid‘ en schakel vervolgens ‘Begeleide toegang’ in.
  • Tik op ‘Toegangscode-instellingen‘ en vervolgens op ‘Stel code voor begeleide toegang‘ in.
  • Voer een toegangscode in en voer deze vervolgens opnieuw in.

Je kan dan wanneer je in een app zit of een filmpje laat zien, helemaal zelf bepalen wat je peuter mag doen. Bv. gans het scherm niet kunnen aanraken, of bepaalde delen van het scherm, het geluid wel of niet regelen, schermtijd voor een bepaalde duur,…

Nog een functie die je kan terugvinden op de Ipad/Iphone: Maak een account aan voor je kind d.m.v. ‘Delen met je gezin‘. Op deze manier kan je ook deels bepalen wat je kind kan aankopen en dergelijke.

Ik ben alvast opgelucht om met deze bestaande functies Rume op een veilige manier te leren omgaan met media. Ik hoop dat ik met het schrijven van dit blogbericht heel wat ouders heb kunnen helpen die hieromtrent met hun handen in het haar zaten en deze functies nog niet hadden ontdekt.

Tot schrijfs!

Lieve groetjes,

Saartje en Rume

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s